British Airways intentioneaza sa opereze zboruri si din zona Transilvaniei

In prezent, operatorul aerian British Airways analizeaza zona Transilvaniei in vederea introducerii unor noi rute Romania – Marea Britanie, dupa ce anul trecut si-a dublat numarul de zboruri saptamanale dinspre Bucuresti spre Londra.

In 2006 compania aeriana a introdus al doilea zbor zilnic din Bucuresti spre Londra iar la inceputul acestui an a semnat un acord cu operatorul ungar Malev pentru cursele Timisoara-Londra si Targu-Mures-Londra, cu escala la Budapesta.

Emil Delibashev, directorul comercial al British Airways Romania si Bulgaria, a declarat ca in ultimele 12 luni numarul de pasageri care au ales sa calatoreasca cu British Airways din Bucuresti spre Londra a crescut cu peste 66% fata de aceeasi perioada a anului precedent.

De asemenea, din ce in ce mai multi pasageri ai companiei isi achizitioneaza biletele on-line si se estimeaza ca acest sistem de achizitie a biletelor ar putea ajunge pana la sfarsitul acestui an la aproximativ 20% din total, fata de mai putin de 5% la inceputul lui 2006.

Emil Delibashev a declarat ca piata aeriana din Romania este mai dinamica decat cea din Bulgaria.

Conform Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian, traficul aerian de linie regulata inspre si dinspre Romania va creste in acest an cu cel putin 8,4%, la 3,8 milioane de pasageri iar numarul de linii aeriene care opereaza pe piata locala se majoreaza cu 7 noi operatori anual.

Source: Ziarul Financiar