Bran: zona de agrement cu gondola si parc de distractii

Localitatea Bran ar putea beneficia de o zona de agrement cu gondola, parc de distractii, teren de sport si o a doua partie de schi, proiect ce s-ar putea ridica la 20 milioane EUR.

In prezent, proiectul se afla in faza studiului de fezabilitate, a declarat primarul localitatii, Gheorghe Hermeneanu. Zona vizata se afla la 3 km distanta de centrul localitatii Bran.

Primarul vrea ca suma necesara investitiei sa fie alocata din fonduri europene.

Partia de schi cu o lungime de 1 km de la Zanoaga, in jurul careia va fi dezvoltata zona de agrement, va fi extinsa pana la 1,3 km, iar partia nou construita va avea aceeasi lungime, dar un grad de dificultate mai mare.

Hermeneanu a precizat ca stadionul din cadru terenului de sport este deja in constructie, contine un teren de fotbal, pista de atletism, tribune, vestiare si ar putea fi inaugurat in mai 2010. Proiectul se ridica la 700.000 RON, din fonduri de la Guvern si fonduri proprii.

Cu toate acestea, in primul semestru al acestui an, numarul turistilor Bran a scazut cu 15%, pana la peste 20.000, fata de aceeasi perioada din anul trecut.

Primarul localitatii a mai precizat ca, in primele opt luni ale acestui an, numarul autorizatiilor de constructie a scazut cu 50% din cauza crizei economice.

Source: Bloom Biz