Boutique-hotel-urile, o afacere de succes si in Romania

Primul lant de hoteluri boutique din Bucuresti, TH Hotels, membru al M.T.IL Group, controlat de omul de afaceri Tonya Halpern, a fost vandut in urma cu doua luni companiei Africa Israel, pentru 18 milioane EUR.

Lantul TH Hotels, format din hotelurile Venezia, Opera si Central, avea o cifra de afaceri cumulata de aproximativ 7 milioane EUR. In momentul vanzarii, lantul detinea si hotelul Palas, aflat in faza terminala de constructie.

Compania de investitii Africa Israel estima ca cele patru hoteluri pot genera impreuna afaceri de 10,5 milioane EUR anual.

Un alt jucator pe piata boutique-hotel-urilor il reprezinta unitatile Residence, care apartin omului de afaceri Cristian Penescu. In prezent, Cristian Penescu detine un hotel de 2 stele in sudul Frantei, un club si doua unitati, clasificate la 4 stele, in Bucuresti.

Residence Oliviers si Residence Cerisiers din Bucuresti au necesitat o investitie cumulata de aproximativ 4,5 milioane EUR.

Pentru 2008, omul de afaceri estimeaza ca afacerile Residence vor creste cu 12%.
In 2009, Cristian Penescu intentioneaza sa construiasca o noua unitate situata in apropierea Pietei Victoriei.

Boutique hotelurile se adreseaza in principal oamenilor de afaceri, care reprezinta aproximativ 80% din clienti, dar si turistilor.

In Bucuresti, gradul mediu de ocupare al acestor hoteluri este cuprins intre 75% si 80%.

In prezent, cele mai cunoscute boutique hoteluri de pe piata bucuresteana sunt Parliament si Rembrandt Hotel, ambele clasificate la 4 stele, Duke, Opera si Venezia, clasificate la 3 stele.

Source: Business Magazin

EN RO