Bogdan Trif sustine ca litoralul reprezinta una dintre prioritatile Ministerului Turismului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, sustine ca litoralul reprezinta una dintre prioritatile ministerului pe care il conduce si ca in ultimii ani acesta nu a functionat la capacitate maxima, insa exista un potential mare.

Pe data de 23 aprilie, ministrul a participat luni la o intalnire de lucru organizata de Consiliul Judetean Constanta in parteneriat cu Ministerul Turismului, pe tema deschiderii sezonului estival, la eveniment fiind prezenti investitori din turism, autoritati locale si reprezentanti ai institutiilor de control.

El a precizat ca echipe de control din cadrul ministerului au venit pe litoral, urmand ca in prima faza sa desfasoare doar activitati de preventie, dupa care vor ramane aici pe durata sezonului estival.

„In urma discutiilor uneori aprinse, dar constructive, am ajuns la concluzia ca totusi turismul pe litoral Marii Negre a crescut de la an la an. Avem unitati hoteliere, unitati de cazare extrem de bine puse la punct, avem si unitati de alimentatie publica care pot sa rivalizeze cu absolut orice alte unitati din tari dezvoltate din punct de vedere al turismului, deci nu ne putem plange de acest lucru. Avem investitori care doresc sa continue aici, mai mult decat atat, sa-si mareasca investitiile, iar pentru aceasta au nevoie de sprijinul autoritatilor locale.”, a declarat ministrul Trif.
Source: Profit