Blue Air si Wizz Air ar putea incasa impreuna peste 50 milioane EUR din taxa pe bagaj, in 2010

Companiile aeriene low-cost Blue Air si Wizz Air vor incasa in acest an peste 20 milioane EUR fiecare din taxele de bagaje percepute, potrivit calculelor Ziarului Financiar, care iau in calcul numarul pasagerilor estimati de operatori si taxa pentru un bagaj de cala.

Blue Air si Wizz Air detin impreuna o cota de piata de aproximativ 40% din toata piata aeriana din Romania, estimata la 9 milioane de pasageri.

Compania Blue Air incaseaza pentru fiecare bagaj de cala, in limita a 32 kg, o taxa de 10 EUR – daca taxa este achitata in momentul rezervarii biletului si 20 EUR – daca taxa este achitata la aeroport.

Potrivit calculelor ZF, care iau in considerare un numar de 2,2 milioane de pasageri estimati de Blue Air pentru acest an si nivelul de 10 EUR taxa pe bagajul de cala, compania ar putea incasa 22 milioane EUR in acest an din taxa de bagaj, reprezentand 11% din totalul veniturilor estimate, daca fiecare pasager va calatori cu un bagaj de cala.

Operatorul ungar Wizz Air ar putea incasa din taxa de bagaj 30 milioane EUR, daca se iau in calcul 2,1 milioane de pasageri estimati de companie pentru anul acesta si minimum un bagaj de cala pentru fiecare pasager.

Taxa de bagaj la Wizz Air este de 15 EUR daca plata se face in momentul rezervarii biletului si de 30 EUR daca plata se face la aeroport.

Anterior, Natasha Kazmer, directorul de comunicare al Wizz Air a declarat ca un sfert din veniturile operatorului aerian provin din taxele pe servicii aditionale.

Source: Ziarul Financiar