Blue Air nu se mai vinde

Actionarul majoritar al companiei aeriene low-cost Blue Air, Nelu Iordache, a declarat ca, firma a atras finantarile necesare pentru achizitia aeronavelor Boeing, in urma unei majorari de capital de 6 milioane EUR facuta de Romstrade si de directorul general al Blue Air, Gheorghe Racaru, care au achizitionat fiecare un pachet de actiuni de 10%.

Compania de constructii de drumuri si poduri, Romstrade, este controlata tot de omul de afaceri Nelu Iordache.

In 2007, conducerea Blue Air a purtat negocieri cu operatorul aerian elen Aegean Airlines, iar in 2006, cu operatorul Wizz Air. Pretul cerut pe Blue Air depasea 30 milioane EUR.

In acest an, Blue Air isi va mari flota cu doua aeronave Boeing 737, cu o capacitate de 189 de locuri. Investitia se ridica la aproximativ 150 milioane EUR.

Catalin Ilie, deputy general manager, declara ca Blue Air intentioneaza sa atinga 25% din totalul pietei aeriene, in 2008, cu un trafic de 1,2 milioane de pasageri.

Blue Air estimeaza pentru anul acesta un rulaj de 120 milioane EUR, rezultatele preli-minare pentru 2007 fiind de 90 milioane EUR.

In perioada 1-5 aprilie, cand Aeroportul Aurel Vlaicu va fi inchis pentru summit-ul NATO, compania va opera 8 zboruri de pe Aeroportul Otopeni.

Source: Daily Business