Blue Air estimeaza venituri anuale de 25-30 milioane EUR in urma operarii Aeroportului din Bacau

Compania aeriana Blue Air, care a castigat concesiunea asupra aeroportului din Bacau, estimeaza ca va obtine venituri anuale de 25-30 milioane EUR in urma operarii acestui aeroport, reprezentand peste 12% din cifra totala de afaceri anuala a companiei, estimata anul acesta la 200 milioane EUR.

Tarifele pentru operarea pe aeroportul din Bacau vor fi stabilite de BlueAero si se vor aplica diferit pentru fiecare companie in parte, printre criteriile de stabilire a tarifului fiind si numarul de zboruri operate.

Societatea BlueAero, detinuta 100% de Blue Air, a fost creata pentru a administra concesiunea Aeroportului National Bacau pentru o perioada de 34 de ani, timp in care compania va derula investitii de modernizare in valoare de 45 milioane EUR.

Proiectul de modernizare consta in construirea unui nou terminal cu o capacitate minima de 450 pasageri/flux/ora, modernizarea pistei, un nou sistem de iluminat al pistei, imbunatatirea cailor de rulare pentru a facilita dezvoltarea viitoare a traficului aerian si extinderea platformei in vederea asigurarii spatiilor de parcare si a operarii la sol a aeronavelor. Vor fi introduse facilitati si utilitati PSI, cargo, turn de control, va fi consolidata reteaua de drumuri interne si va fi amenajata in zona publica o parcare cu o suprafata de 6.500 mp.

In acelasi timp, se va construi si un terminal pentru calatori, dar si un spatiu hotelier, destinat cazarii pentru pasagerii aflati in tranzit. Momentan, hotelul de la Bacau este singurul plan al companiei de a construi unitati hoteliere in preajma unui aeroport.

Conform contractului de concesiune, investitiile in modernizare trebuie sa fie finalizate in 30 de luni de la data inceperii constructiilor.

BlueAero estimeaza ca va obtine profit dupa ce numarul de pasageri va depasi cifra de 1 milion, intr-o perioada de peste 10 ani.

Source: Daily Business