Bisericile fortificate din Romania promovate de Banca Centrala din Landul Baden-Wurttemberg

Stefan Cosoroaba, reprezentantul Bisericii Evanghelice din Romania a declarat ca Banca Centrala din Landul Baden-Wurttemberg va finanta promovarea singurului lant de biserici fortificate sasesti din Romania, in randul potentialilor turisti din acest land.
Prima actiune de promovare a bisericilor sasesti din Romania va avea loc pe data de 23 octombrie, cand, un grup de 23 de jurnalisti nemti vor ajunge la Sibiu, de unde vor calatori in toata Transilvania, la cele 25 de biserici fortificate incluse in traseele turistice.
Cosoroaba a precizat ca in primavara anului 2014 vor veni in Transilvania firmele de turism din Landul Baden-Wurttemberg, care sunt interesate sa incheie contracte, pentru circuite care cuprind bisericile fortificate sasesti.
Stefan Cosoroaba a declarat ca dintr-un total de 170 de biserici sasesti in Romania, doar o 25 sunt vizitate de catre turisti.
Din patrimoniul UNESCO fac parte bisericile – cetate din Saschiz (jud. Mures), Viscri (jud. Brasov), Valea Viilor (jud. Sibiu), Calnic (jud. Alba), Darjiu (jud. Harghita).

Source: Business24