Biletele de avion, city break-urile si rezervarile hoteliere sunt cele mai cautate servicii turistice online

Turistii romani care aleg sa isi rezerve online calatoriile cauta oferte la bilete de avion, pachete city break, rezervari de camere de hotel si consultanta turistica prin callcenter sau live chat, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta GfK Romania.
Cercetarea a urmarit sa identifice diferite comportamente ale turistilor din Romania, precum si sa compare agentiile care isi disputa piata locala de rezervari turistice online: Esky, Vola.ro, Tripsta, Paravion si Flygo.
9 din 10 persoane chestionate au declarat ca au auzit de Vola.ro, situand brandul pe primul loc in topul agentiilor online in ceea ce priveste gradul de recunoastere pe piata.
Cei mai multi turisti online sunt persoane cu educatie superioara si venituri medii spre mari, varsta variind intre 18 si 45 de ani. O mare parte din clienti sunt femei si locuiesc in mediul urban, in orase cu peste 200.000 de locuitori.
Bucurestiul este cel mai activ din acest punct de vedere, fiind orasul cu cea mai mare penetrare a pietei de turism online.
Serviciul cel mai putin cautat online este cel de inchiriere de masini.

Source: Capital