Best Western: 20 de hoteluri in Romania, in 2010

Lantul international Best Western intentioneaza ca in 2010 sa detina un numar de 20 de unitati, continuand planurile de extindere, cu toate ca piata locala da semne de incetinire a ritmului de crestere.

In acest an, Best Western a afiliat trei unitati din portofoliul SIF Banat-Crisana, la Baia Mare, Zalau si Hunedoara, si a semnat recent un contract de afiliere a hotelului Stil din Bucuresti.

In prezent, Best Western are afiliate 12 unitati in Romania.

Totodata, Best Western intentioneaza sa intre pe piata bucuresteana si cu brandul de 4 stele plus Best Western Premier.

Malin Malineanu, development coordinator al Best Western Romania, apreciaza ca Romania si Bucurestiul in special au avut o perioada propice cu marje de profit mari, insa cu trecerea anilor, aceste marje de profit s-au diminuat sub presiunea costurilor.

Reprezentantul Best Western a declarat ca, in patru ani, industria hoteliera va ajunge la marje minimale, iar investitiile se vor recupera in 12-18 ani.

Incetinirea cresterii pietei hoteliere se va manifesta prin scaderea tarifelor pe piata de 4 si 5 stele din capitala si in diminuarea gradului de ocupare pentru hotelurile din tara, a precizat Malineanu.

Source: Ziarul Financiar