Bere Mures a alocat 5 milioane EUR pentru renovarea complexului Germisara din Geoagiu

Compania Bere Mures a alocat 5 milioane EUR pentru renovarea complexului turistic Germisara din Geoagiu, judetul Hunedoara, pe care l-a achizitionat de la AVAS in urma cu un an. Potrivit declaratiei presedintelui companiei Bere Mures, Virgil Mailat, dupa renovare, hotelul de 145 de camere va fi clasificat la trei stele, va avea trei centre de conferinta, doua piscine si o baza de tratament. Hotelul va intra in circuitul turistic in luna august.

Pe langa sectorul turistic, Bere Mures a mai investit 3 milioane EUR in productia de apa minerala cu brand-ul Cezara, care va fi lansat in luna mai.

In 2005 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 40 milioane EUR, cu 15% mai mult decat in 2004 si un profit de 10 milioane EUR. Tot in decursul anului trecut, compania a vandut aproximativ 1,3 milioane hl, fata de 1,1 milioane hl in 2004. Compania estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2007 capacitatea de productie a fabricii de bere va ajunge la 2 milioane hl.

Piata berii, estimata la 600 milioane EUR, este dominata de filialele locale a patru companii multinationale, Heineken, SAB Miller, InBev si Carlsberg. Un rol important il ocupa si producatorul autohton European Drinks. Bere Mures este al saselea jucator din piata, cu o cota estimata la 7% in 2005.
Source: Ziarul Financiar