Baile Herculane: pe primul loc in planul strategic pentru dezvoltarea turismului balnear

Pe data de 10 mai, ministrul delegat pentru IMM-uri, Truism si Mediul de Afaceri, Maria Grapini a declarat ca statiunea Baile Herculane ocupa primul loc in planul strategic pentru dezvoltarea turismului balnear.
Turismul balnear este, de altfel, prima prioritate in strategia guvernamentala pentru turism, urmat de turismul cultural si ecoturism.
In cadrul vizitei in statiune, Maria Grapini a purtat discutii cu reprezentantii administratiei locale si cu cei ai mediului de afaceri si a anuntat masuri dure pentru investitorii care lasa unitatile turistice in paragina, asa cum s-a intamplat, in ultimii 10 ani, cu centrul vechi al statiunii si cu marile hoteluri, pe care Maria Grapini le-a vizitat saptamana trecuta.
Maria Grapini a declarat ca “cine si-a asumat sa cumpere aici trebuie sa si respecte acest lucru. Cine nu respecta, eu propun sa se mearga pana la confiscare. Aici sunt cladiri istorice, care pot fi reconditionate si aduse la nivelul lor de altadata. O sa ma ocup personal sa vad cine e investitorul care a lasat in paragina aceste cladiri. Dreptul de proprietate va fi respectat, insa, dupa modele europene, vom obliga acesti oameni, daca nu pot si nu au putere materiala, sa renunte la ele”.
Primarul orasului-statiune, Nicusor Vasilescu considera ca cele mai urgente lucrari sunt cele legate de infrastructura cu apa si canalizare si reabilitarea strazilor.
Grapini a mai declarat ca, in maximum 2 ani, cu implicarea autoritatilor locale, lucrurile se vor schimba radical in Baile Herculane, iar statiunea va putea fi promovata la adevarata valoare.
De asemenea, aflata in vizita la Baile Felix, Maria Grapini a precizat ca in seria de proiecte si initiative ale ministerului, se lucreaza la legea turismului, iar pana la finele lunii iunie vor aparea ghidurile mult simplificate pentru accesarea fondurilor 2014-2020. Totodata, se pregateste o lege a insolventei (fiind modificata modalitatea de judecare a proceselor economice si se vor infiinta tribunale economice) si se lucreaza, cu firma Siemens, la proiectul intitulat “Etica in afaceri”.

Source: Financiarul.ro