Baile Cojocna au nevoie de fonduri pentru reabilitarea hotelului si a unui restaurant

Primaria Cojocna intentioneaza sa demareze in acest an proiectele de reabilitare a celor doua cladiri din complexul balnear Cojocna, respectiv amenajarea unui restaurant si a unui hotel. Pentru ca nu dispune de fonduri suficiente, asteapta ajutor financiar si din partea Consiliul Judetean Cluj. Pana in prezent, s-au obtinut doar 75.000 RON.

Complexul Baile Sarate Cojocna a fost modernizat in 2010 din fonduri europene, insa lucrarile au vizat strict amenajarea bazinelor, fara a fi incluse si lucrarile de reabilitare a restaurantului si hotelului.

Valoarea lucrarilor de reabilitare a Bailor Cojocna au fost de 5 mil. EUR, plus TVA, incluzand alte doua obiective similare, complexul balnear Dej si lacul de la Figa – Beclean, din judetul Bistrita-Nasaud. Din valoarea totala a lucrarilor, contributia Uniunii Europene a fost de 3,4 mil. EUR, reprezentand 63,75% din valoarea proiectului. Cofinantarea de la bugetul de stat s-a ridicat la 1,1 mil. EUR, reprezentand 21,25% din valoarea proiectului, in timp ce administratiile locale au contribuit cu suma totala de 816.000 EUR.

Source: Touristica