BERD ofera fonduri nerambursabile pentru pensiunile agroturistice

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare finanteaza pensiunile agroturistice cu pana la 10.000 EUR pentru servicii de consultanta pentru realizarea unei pagini de prezentare web, implementarea sistemului HACCP privind siguranta alimentara, pentru certificarea produselor traditionale locale, dar si pentru proiecte complexe de marketing incluzand analiza pietei locale, a clientilor si a concurentei, previziuni privind evolutia pietei, dezvoltarea de pachete promotionale, realizarea unei identitati vizuale sau realizarea de materiale de promovare.

Finantarea nerambursabila se acorda prin „Programul de finantare a consultantei in afaceri BAS Romania”, administrat de BERD.

Daniela Marin, directorul national al programului BAS Romania a declarat ca Programul BAS pe 2010 vizeaza intensificarea eforturilor de sprijinire a intreprinzatorilor din agroturism. Conform noii strategii, firmele mici din mediul rural pot primi pana la 75% finantare nerambursabila BAS, dar nu mai mult de 10.000 EUR, a precizat Marin.

Source: Horeca Romania