Autoritatile vor demara peste 100 de proiecte de investitii in turism

In prezent, consiliile locale si judetene din Romania au in derulare 45 de programe si proiecte de investitii in turism, urmand sa fie demarate alte peste 100 de proiecte noi.
 
Printre programele si proiectele noi de investitii in turism se regasesc partii de schi in comuna Horea din judetul Alba, comuna Albestii de Muscel din judetul Arges, localitatea Comandau din judetul Covasna, Sarmas, judetul Harghita, orasele Lupeni si Petrila din judetul Hunedoara, statiunile Mogosa si Izvoarele Boriste din judetul Maramures, Durau si Tarcau, judetul Neamt, Cheia, judetul Prahova, orasul Negresti Oas din judetul Satu Mare, Paltinis, judetul Sibiu si in Muntii Calimani din judetul Suceava, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern publicat pe 22 martie pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT.
 
De asemenea, vor fi construite complexuri balneare la Beius, Bors si Sacueni, judetul Bihor, centre balneoclimaterice multifunctionale la Remetea, in Covasna si Harghita, bai si parc de agrement in Malnas, judetul Covasna, o baza de tratament balneoclimaterica multifunctionala la Sancraieni, judetul Harghita, un complex balnear si de agrement in statiunea Snagov din judetul Ilfov, o baza de tratament balnear si o zona de agrement in statiunea Tasnad, precum si un parc balnear la Beltiug, judetul Satu Mare si un complex de agrement la Lunca Dornelor din judetul Suceava.
 
Va fi dezvoltata infrastructura turistica din zona litoralului Marii Negre, a Lacului Morii din capitala si a Lacului Surduc din judetul Timis, in zona montana inalta din Muntii Sebes, judetul Alba, din Parcul National Muntii Rodnei, judetul Bistrita-Nasaud, din orasele Ocna Mures, Zlatna, Olanesti, Oltenita, Resita, Drobeta-Turnu Severin, Solca, Sulina, dar si din statiunile Sarata-Monteoru, Baile Herculane, Borsec, Breaza, Amara, Calimanesti-Caciulata, Slanic-Prahova, Horezu si Soveja.
 
Totodata, vor fi construite porturi turistice de agrement la Tomis-Tuzla in Constanta, in localitatea Cetate din Dolj si la Fetesti, judetul Ialomita, dar si miniporturi turistice in localitatile Murighiol si Sarichioi din Tulcea.
 
Vor fi amenajate in scop turistic pesterile Poarta lui Ionele din judetul Alba si Pestera Campeneasca din Bihor, salina Cacica din Suceava, precum si Canionul 7 scari din Brasov.
 
MDRT are in plan si constructia unui aquaparc in statiunea Baile Felix – Baile 1 Mai si a unui sistem de informare turistica si baza salvamont la Vadu Crisului, in judetul Bihor.
 
Intre cele 45 de proiecte aflate deja in derulare la nivelul consiliilor locale si judetene sunt partii de schi din Brasov, Predeal, Rasnov, Petrosani, Vulcan, Cavnic, Malini, Sucevita si din
statiunile Borsa, Azuga, Busteni si Sinaia. Totodata, un alt program prevede amenajarea strandului termal Neptun din Arad, dar si constructia unui complex balnear la Praid, judetul Harghita si a unui miniport turistic in Sfantu Gheorghe, judetul Tulcea.
Source: Bloom Biz