Autoritatile din Slanic Moldova au lansat o campanie de donatii pentru a achizitiona izvoarele minerale din statiune

Autoritatile locale din orasul Slanic Moldova au lansat o campanie de donatii pentru a cumpara izvoarele cu apa minerala din statiune de la firma privata care le detine in prezent. Suma totala necesara achizitionarii, amenajarii si licentierii surselor de apa se ridica la 300.000 EUR.
Localnicii din Slanic Moldova pot dona bani direct la casieria Primariei sau prin virament bancar, dar autoritatile au anuntat ca vor sa infiinteze puncte pentru colecta chiar in preajma izvoarelor din statiune.
Izvoarele minerale au fost evaluate, la sfarsitul anului trecut, de catre lichidatorul firmei private care le detine, la 150.000 EUR. Trei dintre ele au fost deja cumparate de catre Primaria Slanic Moldova in urma unei licitatii publice, cu 79.000 RON, bani care vor fi platiti din bugetul local, dupa expirarea perioadei legale de contestatie.
In prezent, izvoarele nu mai au licenta de exploatare de la Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, aceasta expirand in primavara acestui an. Totodata, izvoarele trebuie acreditate, din punct de vedere al proprietatilor medicale, de catre Institutul National de Balneologie.

Source: Economica