Autoritatea Egipteana de Turism estimeaza o crestere de 30% a numarului de turisti romani, in 2010

Autoritatea Egipteana de Turism, ETA, organism guvernamental responsabil pentru promovarea Egiptului ca destinatie turistica, mizeaza pe o crestere de 30% a numarului de turisti romani care isi vor petrece vacanta in Egipt in 2010.

Reprezentantii biroului ETA din Varsovia, responsabili cu promovarea Egiptului in Cehia, Polonia si Romania, au declarat ca, la sfarsitul anului 2009, s-a constatat faptul ca piata a scazut cu 25-30% in Polonia, Cehia si Romania, iar per ansamblu numarul turistilor care au vizitat Egiptul in 2009 a scazut cu 15-20%.

Reprezentantii ETA esimeaza ca Egiptul va creste cu 30% in toata lumea in urmatorul an, ceea ce inseamna un rezultat chiar mai bun decat in 2008.

In ceea ce priveste Romania in 2010, Autoritatea Egipteana de Turism si-a imbunatatit planul de promovare, luand in calcul scaderea de 20% din 2009 si isi propune sa ajunga pe primul loc in topul destinatilor de vacanta din afara Europei, iar in 3 ani sa devenia cea mai solicitata destinatie pe piata din Romania, potrivit declaratiei lui Ahmed Shokry, consilier in cadrul Ministerului Turismului din Egipt.

ETA a intrat in anul 2009 pe piata din Romania cu trei noi produse turistice care includ Golf, Spa si pachetul de vizite in desert, in completarea pachetelor de turism disponibile deja in Romania, si anume Marea Rosie si Valea Nilului.

Source: Daily Business