Austriecii de la Strabag vor construi mall-ul ParkLake din Titan

180 de milioane de euro reprezinta investitia totala a dezvoltatorilor Sonae Sierra si Caelum Development in centrul comercial ParkLake din Titan, pentru a carui realizare a lucrarilor structurale a fost desemnata compania austriaca Strabag.
In comunicatului de presa lansat de dezvoltatori se precizeaza ca “prin acest contract, compania (…) va fi responsabila pentru continuarea constructiei centrului comercial pe perioada anului viitor. Avand in vedere inaugurarea programata pentru anul 2016, colaborarea cu Strabag ofera investitorilor si dezvoltatorilor ParkLake garantia de atingere la termen a obiectivelor de calitate ale constructiei”.
Deschiderea ParkLake este programata pentru anul 2016, investitia totala in centrul comercial din cartierul Titan ridicandu-se la 180 de milioane de euro. Noul mall va avea peste 200 de magazine, o parcare de 2.600 de locuri si o suprafata inchiriabila de 70.000 de metri patrati, din care 70% este deja inchiriata.
Sonae Sierra este o companie portugheza care detine 46 de centre comerciale evaluate la circa 5,9 miliarde de euro, fiind prezenta in 14 tari. Compania mai are in administrare 82 de centre comerciale cu o suprafata inchiriabila de 2,6 milioane de metri patrati.
Partenerii lor de la Caelum Development sunt o companie specializata in investitii si dezvoltare imobiliara, controlata de un grup privat de investitori irlandezi cu peste 10 ani de experienta pe piata europeana de real estate.
Compania Strabag este activa pe piata din Romania din 1991. Anul trecut, austriecii au realizat un volum de 320 de milioane de euro in Romania, unde detin centrul comercial River Plaza din Ramnicu-Valcea.

Source: Imobiliare.Net