Austria: cea mai cautata destinatie de schi de catre romani

Majoritatea turistilor romani care pleaca in vacanta la schi, aleg ca destinatie Austria.

Anul trecut, vanzarile de pachete de schi au inregistrat o crestere de circa 30% fata de 2007, a precizat Traian Badulescu, purtator de cuvant la Asociatia Nationala a Agentilor de Turism, ANAT, iar Austria a ramas destinatia numarul unu pentru pasionatii de schi. In 2007 numarul turistilor in Austria a crescut cu 70% comparativ cu 2006.

In total, pe piata de turism, contributia veniturilor din vanzarea pachetelor de schi a fost de 5%, insa nisa s-a dovedit atat de atractiva, incat unele agentii de turism s-au specializat pe acest segment.

Spre exemplu, pachetele turistice de schi au contribuit cu 70% la cifra de afaceri a agentiei Edelweiss Travel, specializata in turismul in Austria, a declarat Cristi Pitulice, managerul agentiei.

Gabriele Lenger, marketing manager la Ambasada Austriei, sectia comerciala, a declarat ca nu poate spune exact care va fi cresterea in acest an, insa apreciaza ca va fi undeva la 10%.

Reprezentantii agentiilor au precizat ca turistii cei mai dispusi sa cheltuie in medie 650 EUR/persoana pentru un sejur la schi sunt tinerii cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, cu venituri peste medie, iar sejurul cel mai cerut este cel de 7 nopti.

Atunci cand aleg destinatia de schi, turistii iau in calcul mai mult decat calitatea partiilor si tin cont de numarul si de tipul instalatiilor de cablu, de dificultatea coborarii, de oferta de cabane de la mare altitudine, respectiv de posibilitatile de distractie dupa schi si de relaxare la spa.

Traian Badulescu a declarat, ca printre celelate destinatii de schi alese de turistii romani, se numara Italia, Franta, Elvetia, Bulgaria sau Slovacia.

Source: Business Magazin