Au fost desemnate firmele care se vor ocupa de modernizarea aeroportului din Sibiu

Consiliul judetean Sibiu a organizat doua licitatii, pentru desemnarea companiei care va realiza lucrarile de modernizare a Aeroportului International Sibiu, una pentru terminal si partea de constructii iar cealalta pentru pista. Castigatorii celor doua licitatii sunt Con-A- Dafora din Sibiu si Lindner din Germania pentru partea de constructii si Max Bogl Bauunternehmung din Germania pentru pista.

Presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesh a declarat ca aeroportul va fi modernizat complet pana in aprilie 2008, terminalul urmand sa fie gata in luna martie a anului viitor.

Lucrarile vor fi demarate peste doua saptamani. Costul total al investitiei este estimat la 52,2 milioane EUR, din care guvernul va aloca 22 milioane EUR, jumatate din aceasta suma ajungand deja la Sibiu, Primaria si Consiliul Judetean Sibiu vor contribui cu 8 milioane EUR iar suma de 22,2 milioane EUR va proveni din credite bancare.

Contractele de executie pentru aeroport se vor incheia dupa modelul FIDIC, agreat si de marile banci finantatoare, BERD sau BEI.

In 2005, Aeroportul International Sibiu a inregistrat un trafic de 60.000 de pasageri iar pentru acest an estimeaza o crestere de 30% a traficului, pana la 78.000 de pasageri in 2007 fiind asteptati peste 240.000 de pasageri datorita faptului ca Sibiul va fi capitala culturala europeana si a deschiderii spatiului aerian, au declarat oficialii aeroportului.
Source: Adevarul