Atlassib va construi in Bucuresti doua hoteluri de patru stele afiliate lantului Ramada

Grupul Atlassib Sibiu, controlat de omul de afaceri Ilie Carabulea, se afla in negocieri pentru achizitia a doua terenuri in Bucuresti, pe care urmeaza sa inceapa in primavara acestui an constructia a doua hoteluri de 4 stele care vor fi afiliate lantului Ramada. Unul dintre terenuri se afla in centru iar celalalt in partea de nord a capitalei.

Presedintele grupului Atlassib, Ilie Carabulea, detine franciza Ramada iar in luna aprilie va fi inaugurat un hotel Ramada la Sibiu, care, potrivit estimarilor, in primul an de functionare va genera o cifra de afaceri de aproximativ 4 milioane EUR.

Ilie Carabulea a declarat ca unitatile de cazare care urmeaza a fi construite in Bucuresti vor fi clasificate la 4 stele si vor detine 120-150 de camere iar suma necesara fiecarei investitii se ridica la 20 milioane EUR, care vor fi obtinute din fonduri proprii si din credite bancare.

Pe langa cele doua locatii din Bucuresti, compania Atlassib intentioneaza sa deschida, tot in sistem de franciza, cate un hotel Ramada in Timisoara si Cluj -Napoca.

Ramada face parte din lantul hotelier Wyndham, caruia ii apartin, printre altele, si brand-urile Howard Jonson si Days Inn. La sfarsitului anului 2005 hotelul Majestic din Bucuresti a semnat un contract de franciza cu Ramada, devenind astfel primul hotel al lantului din Romania. Un al doilea hotel Ramada a fost deschis in 2006 in zona Baneasa.

Omul de afaceri Ilie Carabulea detine pachetul majoritar de actiuni la numeroase companii cu activitati in domeniile asigurari, leasing, transporturi si in domeniul bancar. Investitiile cumulate ale lui Ilie Carabulea pentru acest an se apropie de valoarea de 100 milioane EUR.

Pe langa cele doua hoteluri din Bucuresti, in primavara acestui an vor fi demarate lucrarile pentru constructia unui centru comercial, a carui investitie este cuprinsa intre 25 si 35 milioane EUR iar firma Paltinis Leasing, una dintre firmele controlate de omul de afaceri Ilie Carabulea, a programat demararea lucrarilor la centrul de afaceri, a carui investitie se ridica la aproximativ 18 milioane EUR.

La inceputul lunii ianuarie, comapania Atlassib a contractat un imprumut de 2,5 milioane EUR pentru achizitionarea a 24 de noi autocare iar alte aproximativ 2 milioane EUR vor fi folosite pentru a cumpara aparate de zbor pentru compania aeriana in curs de infiintare.
Source: Adevarul