Athenee Palace Hilton resimte criza financiara

Directorul general al hotelului Athenee Palace Hilton, Friedrich Niemann, apreciaza ca piata hoteliera, inclusiv unitatea pe care o conduce, va inregistra o scadere a cererii ca urmare a crizei financiare, dar ca impactul real este foarte greu de evaluat in contextul actual.

Niemann este de parere ca, pe termen mediu si lung, piata din Bucuresti ar putea absorbi trei, patru hoteluri noi, insa in prezent ar fi mai bine sa nu apara alte locatii.

Efectele crizei au fost resimtite de hotelul Hilton inca din luna septembrie, cand s-a inregistrat o scadere a gradului de ocupare. Cu toate acestea, managerul Hilton afirma ca in continuare unitatea se afla in bugetul estimat pentru acest an.

Pentru 2009, Niemann a precizat ca nu s-au facut estimari in ceea ce priveste cresterile din buget. In 2007, Hilton a inregistrat o cifra de afaceri de circa 21 milioane EUR.

Circa 80% din veniturile unitatii sunt asigurate de partea de business, care include atat cazare, cat si evenimente, iar restul de 20% din leisure.

Reprezentantul Hilton este de parere ca nu vom asista la o lupta a preturilor in incercarea de a atrage clienti. Nu este benefic sa ai preturi mari si un hotel gol, dar nici sa practici preturi de dumping si nici nu ne propunem asta, a precizat Niemann.

Compania intentioneaza in continuare sa se extinda pe piata locala si sa afilieze alte hoteluri, atat in Bucuresti, cat si in orase mari precum Cluj, Timisoara sau Sibiu.

Source: Ziarul Financiar