Athenee Palace Hilton intampina probleme cu clasificarea

Hotelul Athenee Palace Hilton din capitala, clasificat la 5 stele si detinut de omul de afaceri George Copos, a ramas fara clasificare, dupa un control efectuat pe data de 10 iunie, de catre Ministerul Turismului.

In urma controlului s-a descoperit ca unitatea de cazare a obtinut certificatul de clasificare in numele societatii Athenee Phenix SA in 2008, dar ca, in prezent, functioneaza pe societatea Ana Hotels, fapt nedeclarat in termen legal si care ii suspenda astfel autorizatiile obtinute initial.

In plus, hotelul se confrunta cu problema parcarii, cauzata de rezilierea de catre Primaria capitalei a contractelor cu firma Dalli pentru 11 parcari din Bucuresti, printre care si suprafata din fata hotelului Athenee Palace Hilton.

Reprezentantii Ministerului Turismului au precizat ca, potrivit legii, hotelurile de 5 stele trebuie sa aiba parcaj auto in folosinta structurii de primire, cu paza.

Astfel, hotelul Athenee Palace Hilton trebuie sa intocmeasca un nou dosar de clasificare, insa, in conditiile in care unitatea nu mai are locuri de parcare, nu mai poate obtine calificarea de 5 stele, ci de maximum 4 stele.

In aceste conditii, proprietarul a fost amendat cu 4.000 RON si somat sa ia masurile de intrare in legalitate. Procesul-verbal mentioneaza ca nu toti receptionerii sunt calificati corespunzator, iar normele de alimentatie publica nu sunt respectate. Omul de afaceri George Copos a declarat ca a primit un termen de 30 de zile pentru remedierea problemelor.

Totodata, Copos a anuntat ca in luna decembrie parterul unitatii va intra in renovare, pentru a fi amenajat in stilul anului 1914 si ca va investi pentru aceasta 1,5 milioane EUR.

Source: Evenimentul Zilei

EnglishRomanian