Asociatia de promovare si dezvoltare turistica a Bucurestiului vrea ca hotelurile sa plateasca o taxa de promovare de 1%

Asociatia de promovare si dezvoltare turistica a Bucurestiului este de acord ca hotelurile din Capitala sa plateasca o taxa de 1% din tariful primei nopti de cazare in cazul fiecarui client, cu conditia ca acesti bani sa fie stransi intr-un cont separat si folositi exclusiv pentru promovarea turistica a Bucurestiului, asa cum este la Mamaia sau Oradea.
Calin Ile, vicepresedintele asociatiei de promovare si dezvoltare turistica a Bucurestiului a declarat ca in fiecare an Primaria Capitalei strangea circa 3 mil. EUR din taxa hoteliera, bani care ar fi trebuit sa fie folositi pentru promovarea turistica a orasului. Banii se imparteau primariilor de sector si de-acolo nimeni din turism nu mai stia exact ce se intampla cu ei.
Noul Cod Fiscal prevede eliminarea taxei hoteliere, de 1% din tariful primei nopti de cazare, dar permite colectarea unei taxe speciale de promovare turistica a destinatiilor menita sa contribuie exclusiv la promovarea si dezvoltarea turistica.

Source: Profit