Asociatia de Ecoturism din Romania a ales cele mai frumoase sapte poteci din tara

In urma unui concurs organizat de Asociatia de Ecoturism din Romania, AER, traseele tematice “Valea dinozaurilor” din Geoparcul Dinozaurilor Tara Hategului si “Caprele negre si vecinii lor” din Parcul National Retezat, au fost incluse intre cele mai frumoase sapte poteci din tara.

Cele doua poteci urmeaza a fi promovate in cadrul unei brosuri editate de AER cu prilejul editiei de toamna a Targului de Turism al Romaniei, care va avea loc in perioada 3-6 noiembrie.

Coordonatorul proiectului din partea AER, Bogdan Papuc, a declarat ca scopul proiectului este realizarea unei promovari unitare la nivel national a celor mai bune poteci si sa le transmita potentialilor turisti ca acestea reprezinta o modalitate inedita de descoperire a valorilor unei zone protejate.

Celelalte poteci tematice selectate de organizatorii concursului sunt localizate in Parcul National Calimani, Parcul National Buila – Vanturarita, Parcul National Defileul Jiului, Rezervatia Naturala Rapa Rosie, Sebes si Rezervatia Naturala Piatra Soimilor, Baile Tusnad.

Proiectul “Potecile tematice un instrument pentru natura” se desfasoara in perioada aprilie – octombrie 2011 si este finantat de MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat, fiind implementat de Asociatia de Ecoturism Romania in parteneriat cu Propark, Fundatia pentru Arii Protejate.

Source: Financiarul