Aro Palace a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de aproximativ 5 milioane EUR si studiaza posibilitatea afilierii unui lant international

Conform datelor furnizate catre Monitorul Oficial al Romaniei de compania hoteliera Aro Palace din Brasov, care administreaza hotelul de 5 stele Aro Palace, in 2005 compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 5 milioane EUR, in crestere cu 0,5% fata de 2004 si un profit de 40.000 EUR.

La sfarsitul lui 2005, SIF Transilvania, care detine hotelul Aro Palace, a realizat o majorare de capital de aproximativ 4 milioane EUR la societatea Aro Palace iar in ultimii doi ani au fost efectuate investitii de aproximativ 10 milioane EUR pentru modernizarea si renovarea hotelului. Aro Palace detine 126 camere, dintre care 80 duble, 30 single si 6 garsoniere.

SIF Transilvania detine in portofoliu participatii la 60 de hoteluri din Romania, care au realizat in 2005 o cifra de afaceri cumulata de 42,5 milioane EUR.

Potrivit unor declaratii recente din cadrul companiei, conducerea hotelului Aro Palace poarta discutii cu lanturile hoteliere internationale Intercontinental International si Radisson SAS pentru a afilia hotelul la unul din brand-urile acestor marci.

Intercontinental International, care a incheiat in Romania un contract de management cu Crowne Plaza si un contract de franciza cu Intercontinental, ambele clasificate la 5 stele, si-a manifestat intentia de a lansa pe piata hoteliera romaneasca brand-urile Holiday Inn sau Express Holiday Inn.

Lantul hotelier Radisson SAS va intra oficial pe piata romaneasca in primavara anului 2007, cand va fi redeschis hotelul Bucuresti, sub denumirea Bucuresti Radisson SAS, in urma unor investitii de peste 40 milioane EUR efectuate de catre compania Bucuresti Turism.
Source: Ziarul Financiar