Apex Alliance investeste 90 mil. EUR in dezvoltarea a patru hoteluri in Bucuresti

Compania lituaniana Apex Alliance a alocat 90 mil. EUR pentru a construi pana in 2020 patru hoteluri in Bucuresti, respectiv un hotel Hilton de 218 camere va fi construit in Henri Coanda, si trei unitati Marriott, dintre care doua vor fi in centrul orasului si unul pe bd. Dimitrie Pompeiu.

Compania lituaniana, proprietara a Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, recent deschis in Centrul Vechi, urmeaza sa deschida alte patru hoteluri in Capitala in urmatoarea perioada, conform informatiilor transmise in luna martie.

Compania lituaniana se detaseaza, astfel, ca fiind cel mai dinamic investitor de pe piata hoteliera din Bucuresti.

„Ne intereseaza si alte orase, dar, deocamdata, nu avem o directie clara. Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Constanta ar putea fi destinatii de interes pentru noi in viitor. Cred ca exista inca potential de crestere in Bucuresti si, cu siguranta, in alte orase. Industria hoteliera nu este una usoara, trebuie sa stii sa dezvolti eficient, atat in ceea ce priveste organizarea spatiului si designul, cat si in privinta costurilor de constructie. Experienta este esentiala. Toate hotelurile noastre sunt manageriate de compania-sora Apex Alliance Hotel Managament, specializata in managementul hotelier profesionist, desemnata sa administreze hotelurile afiliate marilor lanturi internationale. In acelasi timp, gestionam si hoteluri ale altor dezvoltatori, care vor sa construiasca un hotel, dar nu au experienta in industria hoteliera. In acest sens, putem fi o punte intre acesti dezvoltatori si lanturile hoteliere internationale", a declarat Arunas Beleska, presedinte al Consiliului de Administratie si proprietar Apex Alliance.

Primul dintre cele patru hoteluri va fi afiliat la brandul Courtyard by Marriott si va fi amplasat, pe bd. Dimitrie Pompeiu. Lucrarile de constructie au fost demarate in luna octombrie 2017, iar hotelul este programat sa fie deschis pe 1 iulie 2019. Hotelul va avea 259 de camere, un intreg etaj cu sali de conferinta, si va fi clasificat la 4 stele. Investitia este estimata la 22 mil. EUR.

Moxy by Marriott, un alt hotel pe care urmeaza sa-l deschida lituanienii in Bucuresti, va fi situat in centrul orasului, pe Strada Doamnei 17, si este un concept nou, diferit de orice alt hotel de pe piata din Romania. Lucrarile de constructie vor fi demarate in luna septembrie si vor fi finalizate in octombrie 2019. Hotelul va fi clasificat la 3 stele, 119 camere si va necesita o investitie de 12 mil. EUR.

Tot in centrul Bucurestiului va fi amplasat si Autograph Collection, un brand in curs de dezvoltare al celor de la Apex, dar care, odata ce va fi creat, va fi afiliat la lantul Marriott, a precizat Beleska.

Lucrarile de constructie vor incepe in luna noiembrie a acestui an si vor fi finalizate in luna mai 2020. Hotelul va avea 5 stele, 215 camere si va beneficia de o investitie de 35 EUR.

Apex Alliance a cumparat recent cladirea fostei banci Marmorosch Blank, pe care intentioneaza sa o transforme tot in hotel.

Cel de-al patrulea hotel se distinge de proiectele altor investitori de pe piata romaneasca prin pozitia sa aparte. Hotelul va necesita o investitie de peste 20 mil. EUR. Potrivit unor surse din piata, hotelul este primul care va fi construit chiar in incinta aeroportului Henri Coanda din Otopeni, in imediata apropiere a terminalului Plecari. Unitatea va fi clasificata la 4 stele si va avea 218 camere.
Source: Profit