Antalya a inregistrat un numar record de turisti in acest an

Potrivit datelor transmise de Directia Provinciala a Culturii si Turismului, pentru prima data in istorie, Antalya a fost destinatia de vacanta aleasa de circa 15 milioane de turisti, dintre care 250.000 de romani, in crestere cu 30% fata de anul trecut.
In ceea ce priveste nationalitatile, statisticile oficiale arata ca, din numarul total de vizitatori, cei din Federatia Rusa ocupa primul loc, cu aproape 5,5 milioane de turisti care au calatorit in Antalya in perioada 1 ianuarie – 31 octombrie, ponderea rusilor depasind 38% din numarul total al turistilor. 
Pe locul doi se afla turistii din Germania, numarul acestora crescand cu 16% fata de anul trecut, ajungand la aproape 2,6 milioane de turisti, ceea ce reprezinta 18% din totalul turistilor in Antalya.
Pe locul trei se afla Ucraina cu 800.000 de vizitatori inregistrati anul acesta si o crestere de peste 12,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Locul patru este ocupat de Marea Britanie, cu aproape 700.000 de turisti, in crestere cu 11,5% fata de anul trecut. Marea Britanie are o pondere de 4,8% din total.

Source: Profit