Ana Hotels: cifra de afaceri cu 26% mai mica, in 2009

Grupul Ana Hotels, detinut de omul de afaceri George Copos, a inregistrat in 2009 afaceri de 110 milioane RON, in scadere cu 26% fata de anul anterior, dar a reusit sa termine pe profit, desi majoritatea hotelurilor pe care le opereaza au inregistrat grade de ocupare mai mici decat in 2008 si au redus tarifele la cazare. La inceputul anului trecut compania estima o scadere de 30% a vanzarilor.

Copos a declarat ca profitul realizat va fi destinat in principal sustinerii investitiilor planificate pentru acest an in activele Ana Hotels, printre care se numara modernizarea unitatilor de 5 stele din Bucuresti si a celor din Poiana Brasov.

Pentru sustinerea proiectelor de investitii, omul de afaceri a luat anul trecut un credit de 25 milioane EUR de la BRD Societe Generale.

In ceea ce priveste industria ospitalitatii, Copos apreciaza ca aceasta a avut o evolutie nefavorabila si ca multe dintre hotelurile de la munte si de la mare vor intra in faliment, ca urmare a conditiilor economice severe de anul acesta: reducerea drastica a numarului de conferinte, training-uri, teambuilding-uri.

El a mai adaugat ca turismul de business s-a redus cu aproape 50% fata de anul trecut.

Source: Ziarul Financiar