Alliance Overseas contesta in justitie hotararea actionarilor GHES de a refinanta datoria catre Erste Bank

Compania Alliance Overseas, care detine 15% din actiunile Societatii Companiilor Hoteliere Grand, GHES, care administreaza hotelul de 5 stele JW Marriott, a contestat in justitie hotararea AGA cu privire la refinantarea datoriilor pe care GHES le are catre un consortiu de banci austriece condus de Erste Bank prin intermediul unui nou imprumut in valoare de 111 milioane EUR, care urma sa fie contractat tot de la Erste Bank. Potrivit ultimelor informatii disponibile, datoria GHES reprezinta in prezent 80 milioane EUR.

Administratorul companiei Alliance Overseas Import Export, Nicolae Trandafir, a declarat ca hotararea AGA nu este aplicabila, deoarece a fost contestata in justitie de catre unul dintre asociatii GHES iar instanta a suspendat aplicarea hotararii in cauza pana la judecarea pe fond a cauzei. Nicolae Trandafir a precizat ca actiunea in justitie a fost determinata de nerespectarea legislatiei romane si caracterul discriminatoriu al clauzelor contractuale ale noii finantari si de nerespectarea mandatului dat de AGA privind purtarea negocierilor de catre membrii Consiliului de Administratie al GHES.

Reprezentantii ONT Carpati au confirmat actiunea Alliance Overseas insa considera ca suspendarea hotararii AGA nu are nici o semnificatie in privinta rezultatului procesului.

Potrivit ultimelor informatii disponibile, actionarii GHES sunt Bauholding Strabag Austria care detine 51% din actiunile companiei in mod direct si 4% in mod indirect, ONT Carpati cu 30% si Alliance Overseas cu 15%. Compania Alliance Overseas este controlata de omul de afaceri Fathi Taher.
Source: Ziarul Financiar