Air France KLM estimeaza o crestere de peste 10% a traficului de pasageri in acest an

Compania Air France KLM Romania estimeaza pentru acest an o crestere de peste 10% a numarului de pasageri fata de anul trecut si mizeaza in actiunile de promovare pe segmentul corporate care calatoreste la clasa intermediara pe zborurile intercontinentale, rutele europene fiind mai putin profitabile din cauza operatorilor low-cost, a declarat intr-un interviu Nicoleta Visan, directorul de marketing al companiei.
Visan a declarat ca piata de aviatie din Romania este in usoara crestere si estimeaza ca anul acesta ar putea inregistra o crestere de 5-7% fata de anul trecut.
Acest an a fost mai bun pentru Air France KLM Romania si se estimeaza o crestere de peste 10% al numarului de pasageri, de la 560.000 de pasageri care au zburat din si catre Romania anul trecut.
Anul trecut, Air France a transportat 260.000 de pasageri, in crestere cu 17% fata de 2011, iar KLM a transportat 256.085de pasageri, cu 6% mai multi fata de 2011.
In prezent, operatorul aerian detine o cota de piata de 14%.
In ceea ce priveste strategia companiei pentru anul acesta, Nicoleta Visan a declarat ca compania se concentreaza foarte mult pe segmentul corporate, pe segmentul business care calatoreste in timpul saptamanii si care vrea in timpul calatoriei un serviciu la bord mai bun, cum este aceasta clasa Premium Economy.
Anul acesta compania a inregistrat un grad de ocupare de aproximativ 85%. In 2012 Air France a avut un grad de ocupare de 80,2%, iar in cazul KLM a fost de 86,3%.
In acest an Compania a lansat cu KLM ruta spre Montevideo (Uruguay) si rutele Kuala Lumpur (Malaysia) si lima cu Air France.
Anul viitor compania va lansa o noua ruta cu KLM spre Santiago de Chile.
Air France opereaza saptamanal 20 de zboruri si KLM 21 de zboruri cu plecare din Bucuresti. 

Source: Wall-Street