Air France – KLM a anuntat orarul de iarna

Grupul Air France – KLM a decis ca in sezonul de iarna 2012-2013, care se deruleaza in perioada 28 octombrie 2012 si 23 martie 2013, sa stabilizeze cresterea in ceea ce priveste capacitatea exprimata in unitati ASK (Available Seat Kilometers), comparativ cu iarna 2011-2012, cu 0,5% pe zborurile lung curier si sa o scada cu 0,5% pe zborurile medii.
In reteaua de zboruri lung curier, capacitatea este stabila, la -0,1%. Air France isi concentreaza cresterea pe pietele din Asia cu 4,5%, Africa – 3,9% si Caraibe – 3,1%.
Aceasta crestere, generata in principal prin marirea capacitatii medii a aeronavelor, este concentrata pe destinatii de iarna, cand cererea este mai mare decat vara.
Air France va relua in aceasta iarna operarea zborurilor sezoniere catre Cape Town si Cancun, care au fost inaugurate anul trecut, air in Asia va continua sa deserveasca Singapore cu aeronave Airbus A380 si va creste frecventele catre Shanghai. Capacitatea ramane relativ stabila (-0,7%) pe rutele din America de Nord.
Pe zborurile medii, capacitatea se reduce cu 0,5%, capacitatea internationala scade cu 1,3%, iar pe zborurile interne capacitatea creste cu 1%.
Ca parte a planului sau de transformare, Air France va aborda un management dinamic si pragmatic al ofertelor sale de zboruri.
Pentru a reduce suprasolicitarea zonei de recuperare a bagajelor de cala si aglomeratia de la zona de control la sosiri, pe terminalul 2E din Paris CDG, Air France va prelungi timpii de aterizare pentru aeronavele lung curier la intervalul 05.30 – 06.55. Aceasta va duce la o calitate imbunatatita a serviciilor, cu timpi de asteptare redusi la sosiri si conexiuni mai facile.

Source: Smart Financial