Air France, Austrian Airlines si Lufthansa sunt interesate de achizitia actiunilor Tarom

In 2008 Ministerul Transporturilor va scoate la privatizare compania aeriana autohtona Tarom. Printre companiile care si-au manifestat interesul pentru achizitionarea Tarom se numara Air France, Austrian Airlines si Lufthansa, au declarat surse din Ministerul Transporturilor.

Printre solutiile de privatizare se numara listarea la bursa a unui pachet de aproximativ 20% din actiuni.

Dragos Tanasoiu, director general al Directiei de privatizare si post privatizare din Ministerul Transporturilor, a declarat ca o alta solutie pentru privatizarea Tarom ar putea fi vanzarea de actiuni.

Dragos Tanasoiu a precizat ca singura solutie de supravietuire a companiei Tarom pe piata este privatizarea in maximum 3 ani si a infirmat informatia potrivit careia, in perioada imediat urmatoare, va fi lansata o oferta publica secundara de vanzare la bursa a unui pachet de 5% din actiunile Tarom.

In urmatoarea perioada, statul va alege firma care va evalua compania Tarom, va intocmi o noua strategie de operare si va realiza o strategie de privatizare.

Dragos Tanasoiu a precizat ca Tarom poarta negocieri cu Boeing pentru innoirea flotei. In prezent, Tarom detine o flota compusa din 20 de aeronave: 2 aparate tip Airbus 310-325, 2 Airbus A318, 5 Boeing 737-300, 4 Boeing 737-700 si 7 ATR.

Source: Gardianul