Agetiile de turism isi rasplatesc clientii fideli prin discounturi

Pentru a atrage un numar cat mai mare de turisti, unele agentii de turism ofera discounturi de pana la 30% pentru grupuri si, in acest sens, au incheiat intelegeri speciale cu partenerii liniilor aeriene si cu hotelierii.

Alin Burcea, directorul agentiei Paralela 45, a declarat ca discounturile pentru cei care vor sa-si petreaca vacanta cu prietenii sau familia difera in functie de destinatie si de perioada sejurului. De obicei, discountul este de 3-6%, iar la biletele de avion, reducerile sunt in functie de compania aeriana. Acesta a precizat ca, de fapt, nu este un procent de reducere, ci un tarif de grup.

Totodata, agentiile de turism au inceput sa dezvolte un sistem de fidelizare pentru clientii care apeleaza la serviciile agentiei in mod frecvent. Spre exemplu, la orice plata a unui serviciu, fie ca sunt sejururi, fie ca sunt bilete de avion sau doar cazare se acumuleaza puncte. Pe urma, la plata unui alt sejur, clientul poate beneficia de reduceri de chiar si 30% din pretul initial.

Source: Gandul