Agentiile de turism au inregistrat o crestere cu 25-30% a cererilor pe destinatiile externe pentru sarbatorile de Paste

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, ANAT, a declarat ca agentiile de turism din Romania au primit cu 25-30% mai multe cereri pentru excursii externe in perioada sarbatorilor de Paste si cu 5-10% mai multe cereri pentru destinatiile interne, in comparatie cu anul trecut, tendinta in ultimii 2-3 ani fiind de a renunta la sarbatorile petrecute in familie in favoarea excursiilor.

Purtatorul de cuvant al ANAT, Traian Badulescu, a declarat ca din numarul total de pachete de excursii vandute pentru aceasta perioada, 20% sunt plecari externe si 80% sunt interne iar destinatiile externe preferate de romani sunt tarile ortodoxe Grecia si Bulgaria.

Pentru tara vecina, in acest an s-au inregistrat de trei ori mai multe solicitari decat in aceeasi perioada a anului trecut.

In acest an si-au manifestat interesul pentru Israel cu 30-40% mai multi turisti romani decat anul trecut, datorita introducerii unei curse charter Bucuresti-Tel Aviv, a precizat Traian Badulescu.

Destinatiile interne preferate de turistii romani sunt statiunile de pe Valea Prahovei si pensiunile agroturistice. Pensiunile turistice rurale din Bran, Moeciu, din zonele Maramures si Bucovina inregistreaza in perioada Pastelui cereri cu 25-30% mai multe decat intr-o perioada obisnuita din timpul anului.
Source: Jurnalul National