Afla ce companie aeriana introduce o taxa pentru bagajul de cabina

Compania aeriana low-cost Wizz Air a anuntat ca incepand cu data de 1 august va incepe testarea unei noi politici a bagajelor de cabina pentru a mari performantele de punctualitate din timpul procedurilor de imbarcare.
Testul va fi initiat pe toate zborurile de la Londra Luton spre Katowice si raspunde unei probleme aflate in crestere pentru zborurile scurte, si anume ca spatiul limitat de la bordul aeronavelor reduce confortul din timpul imbarcarii, cand prea multe bagaje de mana sunt aduse in cabina.
Incepand cu 9 iulie, pasagerii care vor rezerva locuri pe ruta aflata in test si vor calatori dupa 1 august, pot avea un bagaj mic de cabina sau pot plati 10 EUR pentru a transporta un bagaj mare.
Cei care vor alege sa plateasca pentru un bagaj mare de cabina, vor beneficia de imbarcare prioritara, pentru a garanta spatiu in compartimentele de depozitare.
Bunurile cumparate in aeroport vor fi permise in continuare in cabina, in mod gratuit.
Testul se desfasoara in toata luna august, insa daca rezultatele nu vor fi concludente, aceasta perioada poate fi extinsa. Daca perioada de test se dovedeste un succes, politica bagajului de cabina va fi extinsa pe toata reteaua Wizz Air.

Source: Daily Business