Afla care va fi cea mai cautata destinatie in acest an

Conform unui studiu anual al Global Destination Cities Index, comandat de MasterCard Worldwide, se estimeaza ca pentru al doilea an consecutiv, Londra va atrage cele mai multe cheltuieli transfrontaliere, depasind orase precum New York, Bangkok, Paris si Singapore.
In ceea ce priveste numarul turistilor straini, raportul estimeaza ca orasele Rio de Janeiro, Tokyo, Abu Dhabi, Tunis, Istanbul si Toronto vor inregistra cele mai mari cresteri in regiunile lor.
Zona AsiaPacific va avea cea mai mare crestere din 2012, dintre toate regiunile globului.
Conform studiului, in ciuda contextului economic afectat de criza, numarul total al turistilor internationali este preconizat sa inregistreze cresteri de 5,7%, iar cheltuielile realizate de acestia de 10,6%, comparativ cu anul precedent, pentru toate orasele din Top 20.
Conform raportului, atat numarul de turisti care vor vizita Europa, cat si valoarea cheltuielilor sunt estimate sa creasca. Top 10 al oraselor din regiune arata o crestere generala combinata – a numarului de turisti de 2,8%, si a cheltuielilor realizate de acestia de 8,1%. Media cheltuielilor per vizita in aceste orase europene va ajunge la 1.172 USD, in crestere cu 5,1% fata de anul trecut.
Pentru regiunea AsiaPacific se estimeaza un total de turisti straini, pentru Top 10 orase din regiune, in crestere cu 9,5%, iar in ceea ce priveste cheltuielile, se estimeaza ca vor creste cu 15,3%. Media cheltuielilor realizate per vizita pentru aceste orase este preconizata sa ajunga la 1.350 USD, in crestere cu 5,4% comparativ cu anul precedent.
Pentru regiunea Americii Latine se estimeaza o crestere de 7,3% a numarului de vizitatori pentru orasele din Top 10, si totalul  este preconizat sa creasca cu 7,9%. Chiar daca in aceasta regiune este estimata o scadere a sumelor medii cheltuite per vizita pana la 982 USD, fata de restul regiunilor, totusi, comparativ cu anul precedent, se inregistreaza o crestere de 0,6%.
Perspectiva pentru regiunea Orientului Mijlociu si Africa este una pozitiva, numarul vizitatorilor pentru orasele din Top 10 urmand sa creasca cu 7,2%, totalul cheltuielilor realizate de acestia este preconizat sa creasca cu 10,4%, iar valoarea medie a cheltuielilor per vizita este estimata sa creasca cu 3%.
Si regiunea America de Nord este preconizata sa inregistreze cresteri pe ambele segmente – numar de turisti si cheltuieli. Privind topul celor 10 orase, numarul de vizitatori este preconizat sa creasca cu 4,1% si cheltuielile cu 5,8%, iar suma medie cheltuita per vizita va creste cu 1,6%, pana la 2.442 USD.

Source: Capital