Afla care sunt cele 10 Reguli de Aur ale litoralului romanesc

Litoralul romanesc detine 44% din structurile de cazare ale Romaniei si reprezinta principalul punct de atractie turistica pe perioada verii. Un asemenea potential trebuie exploatat mult mai bine, iar pentru acest lucru este nevoie de implementarea a 10 Reguli de Aur, potrivit Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii.
1. Infiintarea consiliilor de administratie a statiunilor dupa modelul bulgaresc din care sa faca parte autoritatile locale, serviciile de urgenta si hotelierii. In astfel de consilii de administratie se vor identifica detaliile care pot perturba turismul local, precum si cele care il pot imbunatati.
2. Demararea cat mai rapida a procedurilor de indiguire astfel incat plajele litoralului romanesc sa nu piarda in continuare teren. 
3. Reintroducerea politiei plajelor, astfel incat turistii sa se simta protejati si pentru a reduce la zero aparitia vanzatorilor ambulanti.
4. Aplicarea unor reguli foarte stricte cu privire la hotelurile aflate in constructie sau in demolare. Preluand modelul tarilor cu traditie in turism, prin reglementari locale stricte, trebuie interzisa cu desavarsire orice constructie sau demolare a hotelurilor/teraselor/barurilor in timpul sezonului. Constructiile nefinisate trebuie conservate si acoperite astfel incat sa nu creeze un disconfort turistilor aflati in hoteluri situate in proximitatea unor astfel de constructii.
5. Puncte de prim ajutor/salvamar – astfel de puncte exista deja, insa numarul lor este mic in comparatie cu suprafata plajelor.
6. Stoparea imediata a unitatilor de cazare neclasificate, neinregistrate si nefiscalizate, precum si a chiriilor date la marginea drumului. 
7. Continuarea eforturilor de eliminare a invaziei algelor. Aceste eforturi si-au produs efectul in acest an, cand algele au fost indepartate, spre bucuria tuturor turistilor.
8. Instalarea de pubele stradale numeroase. 
9. Constructia de toalete publice pe plaja si in apropierea teraselor si constructia de cabine de schimb pe plaja.
10. Gasirea si implementarea unor solutii pentru parcare.

Source: Amos News