Afacerile Air France in Romania au crescut

Motoarele de crestere a afacerilor companiei aeriene Air France in Romania sunt dezvoltarea sectorului de IMM-uri, prezenta pe piata romaneasca a multinationalelor franceze si numarul mare de romani care calatoresc in strainatate. Surse din cadrul pietei apreciaza ca anul trecut afacerile Air France au fost de aproximativ 20 milioane EUR iar in acest an vor depasi 23 milioane EUR.

Compania aeriana Air France opereaza in prezent cinci zboruri zilnice, trei operate direct prin intermediul companiei franceze si doua prin intermediul unui acord cu Tarom, care, anul acesta, a semnat un acord cu Sky Team, alianta fondata in anul 2000 de Air France, Delta Airlines, Aeromexico si Korean Air.

In Europa de Vest este o tendinta generala a scaderii preturilor fapt ce se manifesta si in Romania, astfel ca in raport cu cerintele pietei, Air France a scazut pretul biletelor cu 20% la clasele economic si business. Directorul general Air France Romania, Rodolphe Lenoir, a declarat ca, de cand compania a introdus biletele electronice acum trei ani, s-au inregistrat cresteri anuale de 50% pe acest tip de vanzare, chiar daca in Romania aceasta tehnologie este abia la inceput.

Compania aeriana Air France deserveste 194 de destinatii in 84 de tari, detine o flota de 373 de avioane in exploatare si asigura circa 1.800 de zboruri pe zi. Air France si KLM au creat in mai 2004 primul grup de transport european. In Romania, Air France si KLM deruleaza operatiuni separate cu toate ca fac parte din acelasi grup insa practica acelasi nivel tarifar.
Source: Ziarul Financiar