Aeroporturile din Timisoara si Cluj Napoca au inregistrat cresteri ale traficului de pasageri in 2010

In 2010, traficul de pasageri de pe Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara, a crescut cu 17%, au declarat oficialii aeroportului, pana la 1,1 milion de pasageri. In luna decembrie, traficul de pasageri a fost in crestere cu peste 15%, pana la 87.600 persoane.

Pentru acest an, se estimeaza ca traficul de pasageri de pe aeroportul din Timisoara va creste cu 15-20%.

Anul trecut, si aeroportul din Cluj Napoca a fost tranzitat de 1 milion de pasageri, inregistrand o crestere de aproximativ 20% a traficului. Potrivit unor date anterioare ale oficialilor aeroportului din Cluj, pana la finalul lunii noiembrie fusesera transportati 930.000 de pasageri.

Estimarile oficialilor aeroportului Otopeni din Bucuresti vizau o majorare a numarului de pasageri la peste 5 milioane in 2010, fata de 4,5 milioane in 2009.

In acelasi timp, Aeroportul Baneasa din capitala se asteapta la o mentinere a numarului de pasageri in 2010, la 1,9 milioane.

Numarul pasagerilor liniilor aeriene din Romania era estimat sa creasca cu 10% anul trecut, pana la 10 milioane, a declarat anterior David Ciceo, presedintele Asociatiei Aeroporturilor din Romania si directorul general al Aeroportului International Cluj-Napoca.

Source: Daily Business