Aeroportul din Timisoara acorda reduceri companiilor aeriene pentru a nu suspenda cursele

Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara acorda reduceri pentru a-si mentine operatorii aerieni, dar scade si cheltuielile, pentru a face fata efectelor crizei economice.

Conducerea aeroportului din Timis a redus sumele alocate pentru cheltuieli materiale si bugetul alocat pentru deplasarile la conferinte cu 30%, iar de la 1 februarie, a diminuat la jumatate sporurile de conducere, in contextul in care in luna ianuarie, tot mai putini pasageri au apelat la calatoriile cu avionul.

Totodata, Daniel Idolu, directorul general al aeroportului a declarat ca a fost reorganizata si structura de personal.

Companiei Tarom i-a fost acordat un discount de 15%, ca sa isi pastreze numarul de zboruri de la Timisoara.

Pentru acest an, reprezentantii aeroportului estimeaza un trafic de a 965.000 de pasageri, in crestere fata de 900.000 de pasageri in 2008, si 50 de zboruri comerciale pe zi.

Investitiile programate pentru acest an includ aerogara pentru sosiri curse interne, care necesita o investitie de 3 milioane EUR si calea de rulare, care necesita o investitie de 600.000 EUR.

In 2008, Aeroportul International Traian Vuia a inregistrat un profit cu 52% mai mare fata de 2007, iar veniturile au fost de 31 milioane RON, in crestere cu 23% fata de anul anterior. Cheltuielile au crescut cu 19%, pana la 26,6 milioane RON.

Source: Daily Business