Aeroportul din Cluj-Napoca are un nou terminal de plecari

Pe data de 15 mai a fost inaugurat noul terminal de plecari al Aeroportului International din Cluj-Napoca, a carui investitie s-a ridicat la 25,8 milioane EUR.

Noul terminal de plecari are o suprafata de 16.000 mp si o capacitate de procesare a 750 de pasageri pe ora, respectiv 1,5 milioane de pasageri pe an. Constructia a fost finalizata in mai putin de 2 ani.

Investitia face parte dintr-un proiect de dezvoltare a aeroportului clujean care mai prevede modernizarea retelelor exterioare de utilitati, extinderea platformei de imbarcare-debarcare, modernizarea caii de rulare, efectuarea de studii si proiecte in vederea construirii viitoarei piste de 3.500 m si a terminalului Cargo.

Conducerea Aeroportului International Cluj-Napoca a anuntat ca investitia in construirea noii piste de decolare-aterizare de 3.500 m se ridica la peste 49 milioane EUR, iar finantarea se va face din sursele proprii ale CJ Cluj si din finantari prin Programul Operational Sectorial de Transport, proiectul urmand sa fie demarat in cursul acestui an.

Conducerea Aeroportului International Cluj-Napoca estimeaza ca pana in anul 2013 numarul de pasageri care vor tranzita aeroportul clujean va ajunge la 2.000.000.

Source: Wall-Street