Aeroportul Otopeni: cifra de afaceri de 60,2 milioane RON, in T1

In primul trimestru al acestui an, Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni a inregistrat o cifra de afaceri de 60,2 milioane RON, in scadere cu 8% fata de cifra de afaceri inregistrata in aceeasi perioada din 2008.

Oficialii aeroportului au declarat ca aceasta scadere a fost determinata de scaderea traficului de pasageri in perioada analizata. In primul trimestru din 2009 s-au inregistrat 881.991 de pasageri, in scadere cu 17% fata de aceeasi perioada din 2008.

Numarul de miscari de aeronave a fost de 16.292, aproximativ egal cu acela inregistrat in primul trimestru al anului trecut.

Reprezentantii aeroportului au declarat ca Aeroportul Henri Coanda detine un important segment de trafic business, de aproximativ 40%, in aceasta perioada inregistrandu-se o tendinta de migrare a pasagerilor business de la cursele de linie regulata catre cele low-cost, in vederea reducerii costurilor cu transportul.

Traficul de pasageri estimat pentru trimestrul al doilea este de 1,24 milioane de pasageri, in scadere cu 5% fata de perioada similara a anului trecut, avand in vedere contextul economic global, ce afecteaza si aviatia civila internationala.

Source: Business Standard