Aeroportul International Mihai Kogalniceanu: investitie de 130,1 mil. RON

Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta vrea sa contracteze lucrari estimate la 130,1 mil. RON, fara TVA, pentru un contract de reabilitare a platformelor de stationare a aeronavelor.
Proiectul include proiectarea si executia structurii rutiere aeroportuare, canalizare pluviala, instalatii electrice si balizaj, marcaje si inscriptionari, organizare de santier, probe tehnologice si intretinere in perioada de garantie a lucrarilor, potrivit unui anunt al companiei.
Cheltuielile pentru investitia de baza sunt estimate la 111,9 mil. RON, la care se adauga cele pentru proiectul tehnic si detaliile de executie – 1 mil. RON, organizarea de santier – 5,1 mil. RON si probe tehnologice – circa 670.000 RON. Suma aferenta procentului de diverse si neprevazute este de 11,38 mil. RON, reprezentand 8,75% din valoarea estimata a contractului de achizitie publica.
69,25% din contract este finantat prin Programul Operational Sectorial de Transport, din Fondul European de Dezvoltare Regionala si 30,75% este finantare de la bugetul de stat. Termenul de finalizare este de 13 luni de la data atribuirii.
Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 18 martie.

Source: Wall-Street