Aeroportul International Iasi va avea un nou terminal

Consiliul judetean Iasi a decis construirea unui nou terminal de pasageri la Aeroportul International Iasi, in urma cresterii fluxului de persoane in ultimii 5 ani, investitia fiind estimata la aproximativ 1,8 mil. EUR.
 
Anul trecut, traficul de pasageri pe aeroportul din Iasi a fost de 160.000 de pasageri, in crestere fata de anul 2009, cand traficul de pasageri a fost de 148.000.
 
Noul terminal va avea peste 1.200 mp si va fi construit pana la sfarsitul acestui an, a declarat purtatorul de cuvant al CJ Iasi, Sebastian Tataru.
 
Reprezentantul CJ Iasi a precizat ca noul terminal este doar o solutie temporara pana la finalizarea proiectului de modernizare a aeroportului iesean, care se estimeaza ca va fi finalizata pana in anul 2015.
 
Jumatate din investitia necesara construitii noului terminal va fi sustinuta din fonduri proprii, iar directorul aeroportului, Gheorghe Corjauteanu, spera ca diferenta sa fie alocata de Consiliul Judetean.
 
Proiectul de modernizare a aeroportului Iasi a fost lansat in anul 2006, investitia totala fiind estimata la aproximativ 200 mil. EUR.
Source: Wall-Street