Activele din Sugas Bai reachizitionate de autoritatile locale

Autoritatile locale din Sfantu-Gheorghe vor cumpara de la omul de afaceri brasovean Ioan Neculaie, pentru suma de 310.000 EUR cu TVA, obiectivele din statiunea turistica Sugas-Bai, care a fost privatizata cu peste 5 ani in urma catre SCTA Oltul SA.

Antal Arpad, primarul orasului, a declarat ca primaria va achizitiona terenul de 4.000 mp, un restaurant si o baza de tratament. Suma urmeaza a fi achitata in doua rate, prima la semnarea contractului si a doua dupa 30 de zile.

SCTA Oltul este si proprietara hotelului Bodoc, din centrul municipiului Sfantu-Gheorghe, dar autoritatile locale au precizat ca nu ar putea sa il cumpere si pe acesta, ci ar fi bine daca s-ar gasi un investitor care sa finalizeze lucrarile de renovare incepute in urma cu 2 ani si neterminate.

Autoritatile locale din Sf.Gheorghe intentioneaza sa reabiliteze statiunea Sugas Bai si au realizat proiectul „Reabilitarea infrastructurii in zona turistica Sugas-Bai din Sfantu-Gheorghe”, care sa fie finantat prin Programul Operational Regional, POR.

Proiectul presupune, pe langa reabilitarea infrastructurii si reabilitarea actualei partii de schi, amenajarea unei partii noi de schi, instalatii de zapada artificiala, teren de minigolf, teren de sport si pentru sporturi extreme si reabilitarea bazinului de apa minerala.

Valoarea totala a proiectului este estimata la peste 7,3 milioane RON.

Locatia este cuprinsa si in programul Drumul Apelor Minerale, care prevede refacerea tuturor izvoarelor de apa minerala din aceasta zona.

Source: Daily Business