Actionarul majoritar al Grampet va investi 50 milioane EUR in sectorul hotelier

Omul de afaceri Gruia Stoica, care controleaza prin intermediul Grampet compania de transport feroviar de marfa Grup Feroviar Roman, va investi peste 50 milioane EUR in sectorul hotelier.

Investitiile se vor orienta spre renovarea hotelului Ciucas din Poiana Brasov, care va fi re-clasificat de la 3 la 5 stele si spre construirea a doua hoteluri in zona Baneasa din Bucuresti, care vor fi dezvoltate impreuna cu un lant international.

Pana in prezent, compania a investit 7 milioane EUR pentru modernizarea hotelului Ciucas. Se estimeaza ca totalul investitiei se va ridica la 20 milioane EUR, investitie ce va fi recuperata in aproximativ 8 ani.

Hotelul Ciucas va fi dat in folosinta in toamna lui 2008, si va dispune de 250 de camere, 6 sali de conferinta cu o capacitate de 500 de locuri, restaurante, si zona de agrement.

Totodata, omul de afaceri estimeaza ca hotelurile care vor fi dezvoltate in Bucuresti vor necesita o investitie de aproximativ 30 milioane EUR, in conditiile in care terenurile au fost deja achizitionate in urma cu 2 ani.

Unul dintre hoteluri va fi clasificat la 5 stele si va avea o capacitate de 100 de camere, iar celalalt va fi clasificat la 3 stele plus si va dispune de 160-180 de camere.

Gruia Stoica mai detine trei hoteluri de 2 stele, dintre care doar unul functional, pe muntele Semenic, precum si hotelul Semenic, de 3 stele, din centrul orasului Resita.

Source: Ziarul Financiar