Actionarii hotelului International din Sinaia vor sa deschida doua hoteluri in Bucuresti si Iasi

Grupul hotelier autohton International, detinut de familia senatorului Dan Radu Rusanu, a investit anul trecut 6 mil. EUR in modernizarea si dezvoltarea hotelului International din Sinaia. Fondurile necesare investitiei au fost atrase in urma unui credit contractat de la UniCredit Tiriac Bank.
Unitatea hoteliera a fost inchisa pe o perioada de noua luni, incepand cu luna februarie 2011 pana in luna noiembrie a aceluiasi an.
Hotelul detine 180 de camere, un centru de conferinte si evenimente cu 11 sali, trei restaurante, centru spa si de divertisment.
O data cu redeschiderea unitatii, aceasta a devenit cu precadere un centru de afaceri, potrivit reprezentatilor unitatii de cazare.
Actionarii companiei International SA au planificat pentru luna februarie din 2013 deschiderea a doua noi unitati de cazare, sub acelasi brand, in Bucuresti si in centrul istoric al orasului Iasi.
Unitatea din Bucuresti va avea 70 de camere si va dispune de patru sali de conferinta, iar hotelul din Iasi va avea 170 de camere.
Gradul de ocupare al hotelului International din Sinaia a fost de aproximativ 40% in primele sase luni de la redeschidere, iar in prezent acesta a urcat la 55-60%.
Compania International SA are in portofoliu hotelul International Sinaia, vilele Bistrita, Stejarul, Frasin, motelul si campingul Izvorul Rece.

Source: Wall-Street