Actionarii complexului hotelier Decebal din Bacau vor achizitiona hotelul Alpin din Poiana Brasov

La sfarsitul lunii martie actionarii complexului hotelier Decebal din orasul Bacau au aprobat achizitionarea a 45% din capitalul companiei hoteliere Alpin 2003 din Poiana Brasov, care controleaza hotelul Alpin, a declarat Cezar Ivanof, directorul general al companiei Complex Hotelier Decebal Bacau.

Finantarea tranzactiei va fi facuta prin intermediul unui imprumut bancar de 5,4 milioane EUR, girat cu hotelul Decebal si terenul aferent acestuia. La sfarsitul anului 2006 compania din Bacau si-a anuntat intentia de a investi 15 – 20 milioane EUR intr-un complex hotelier de 4 stele in Bacau.

Actionarul majoritar al companiei Complex Hotelier Decebal Bacau este Magura Targu Ocna, care controleaza 78,13% din actiuni, urmat de SIF Transilvania, care detine 10,52%.

Cezar Ivanof a declarat ca se va investi intr-o parcare 180 de locuri, in conditiile in care hotelul Alpin a fost renovat recent.

Hotelul Alpin este clasificat la 4 stele si dispune de 140 camere si 40 apartamente. Potrivit ultimelor date disponibile, compania Alpin 2003 a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 1,7 milioane EUR. Compania Alpin 2003 este detinuta de MTG Touring Estival ai carei actionari sunt Ileana si Claudiu Aron.
Source: Ziarul Financiar