Acord in litigiul privind preluarea Athenee Palace Hilton

Conform unor surse din piata, firma Ana Imep, controlata de omul de afaceri George Copos, a ramas in cursa pentru preluarea Athenee Palace, compania care detine hotelul Hilton din centrul Bucurestiului.

La finele saptamanii trecute, reprezentantii celor doi ofertanti, Ana Imep si Tehnofrig, companie controlata de Dorel Goia si Horia Ciorcila, au depus amendamente privind majorarea pretului in cadrul ofertelor publice de cumparare de actiuni Athenee Palace.

Recent, Tehnofrig a facut o oferta publica pentru cumpararea unui pachet de actiuni de 13,82%, in timp ce Ana Imep Pitesti, a depus la CNVM o oferta concurenta, de cumparare a 31,5% dintre actiunile hotelului.

Totodata, George Copos a ajuns la o intelegere cu oamenii de afaceri Dorin Goia si Horia Ciorcila, pentru stingerea litigiului legat de o tranzactie ce implica hotelul Hilton, tranzactie care a avut loc in urma cu 3 ani. In urma acestui acord, Copos trebuie sa plateasca intre 17 si 19 milioane EUR pentru a deveni unicul proprietar al hotelului, sustin surse din piata financiara.

Source: Business Standard